Derneğimiz 2005 yılında Afyonlu aşçılarımız tarafından kurulmuştur.

Kurulduğu günden bu yana Afyonkarahisar mutfağı öncelik olmak üzere Türk Mutfağına katkıda bulunmak, geliştirmek amacıyla hizmet vermektedir. Kuruluşundan bu güne her alanda görev almış tüm üyeleri ile hedefinden ve amacından sapmayan derneğimiz, İlimizin 31 Ekim 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na (UNESCO Creative Cities Network) dahil edilmesinde en büyük rolü oynamıştır. Geçmiş yıllarda da farklı konseptler ile yapılan yarışma ve tanıtım faaliyetlerinin başrolünü üstlenen derneğimiz, Gastro Afyon ismiyle markalaşan festivalin düzenleyicisi olarak özellikle son 4 yıldır büyük organizasyonlara imza atmıştır. Bu ve bunun gibi Afyonkarahisar ilimizin mutfağının tanıtımında ve gelişmesinde karşılıksız büyük görevler üstlenen derneğimiz, önümüzdeki süreçte de mesleğimiz ve mutfağımız adına büyük başarılara imza atmayı kendine görev edinmiştir.

galeri_DDQQ0631