Misyon Vizyon

1 Misyonumuz

Derneğimizin kuruluşundaki başlıca amaç, bölge mutfağının ve ilimizin tanıtımını ve gelişimini sağlamaktır. Bunun yanında gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzman, Türk ve dünya mutfak kültür ve uygulamalarına hâkim, gıda ve üretim süreçlerini sürdürülebilir çevre bilinci ve etik değerler çerçevesinde gerçekleştiren; bilgi, beceri ve donanım sahibi şefler yetiştirilmesini sağlamak, aşçılık mesleği ile ilgili festivaller, yarışmalar, kurs ve seminerler yapılmasını desteklemek, aşçılık mesleğinin hak ettiği değere kavuşmasını sağlamaktır.

Derneğimizin var oluş amaçlarından bir diğeri ise derneğimiz mensuplarının bir arada olmalarına katkıda bulunmak, tüm üyelerimiz ve aynı sektörde hizmet veren aşçılarımız arasında iş hayatında olmak üzere birliktelik oluşturmak ve maddi manevi işbirliğinde bulunulmasını sağlamaktır.

2 Vizyonumuz

Dernek olarak vizyonumuz, gastronomi alanında ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip ederek yaratıcı ve inovatif fikirler ortaya koyan vizyoner bir kuruluş olmaktır. Sanat içeren bir meslek haline gelen aşçılık mesleğine hak ettiği değeri kazandırmak, bu sanata gönül vermiş sanatkârların haklarını korumak, gelecekte yetişecek şef adaylarının mesleki anlamda gelişimlerine destek vermek ve üyelerimiz arasında irtibatı güçlendirmektir.

Kuruluş amacımıza uygun şekilde hedefimiz, başta Afyonkarahisar mutfağının ve Türk mutfağının korunmasını gelişmesini sağlamak ve Afyonkarahisar mutfağının uluslar arası alanda bilinirliğinin arttırılmasını sağlamaktır.  Daha önceden yapılan tüm tanıtım ve reklam faaliyetlerinin, organizasyonların iyileştirilerek düzenli şekilde yapılmasını sağlamaktır.